liselotroben

contact

Leuk dat je op mijn website bent! Wil je meer weten, ik hoor graag van je!

contact

Liselot Röben
Juffrouw Idastraat 11
2513 BE Den Haag
06 10 22 57 45
info@liselotroben.nl

 

opdrachtgevers

Studio Maanzaad
Uitgeverij Kwintessens
Genootschap voor Eventmanagers
Jeugdbescherming Amsterdam
Undiscovered
Kennisland
Kinderkamerkunst.eu

 

 

liselot.jpg

Hi! Ik ben Liselot.

In 2013 ben ik afgestudeerd van de Kunstacademie Haarlem/Leiden in de autonome beeldende kunst. Hoewel daar de grote nadruk lag op schilderkunst, is mijn liefde voor illustreren van kinds af aan nooit verdwenen.

Ik werk graag met Oost-Indische inkt, gouache en pen. Semi-realistisch, kleurrijk en rustig.

Mijn schilderijen zijn op groot formaat, tenminste, zo groot als mijn atelier op zolder van een oud pand in Juffrouw Idastraat in Den Haag het toelaat. In mijn werk onderzoek ik de manier waarop lichaamstaal een subjectieve associatie oproept bij de kijker. Die maakt het werk af, niet alleen doordat er lijnen worden weggelaten, informatie die door de hersenen wordt ingevuld, maar ook door het eigen verhaal wat het beeld oproept.

Verhalen zijn belangrijk, ze bieden woord en betekenis aan je eigen leven en geven duidelijkheid. Daarom hoop ik dat mensen hun fantasie de vrije loop durven te laten bij het zien van mijn werk. 

Het is geweldig om deel uit de kunnen maken van een verhaal voor kinderen, als illustrator voor kinderboeken. Wat mij betreft zijn er nooit teveel verhalen.

Achtergrond en kennis

Naast kunstenaar/illustrator, ben ik werkzaam als kinderpsycholoog. Ik werk in een particuliere praktijk in Capelle aan den IJssel, en help daar voornamelijk kinderen en jongeren die kampen met angsten, trauma of depressie. Ook hier spelen verhalen een grote rol, en bieden ze waar nodig kracht, overzicht en verwerking. 

Ik woon in Den Haag, samen met mijn man en dochter. Mijn werk hangt o.a. bij Kunststukken101, Thomsonlaan 101, Den Haag, en is te koop via Kinderkamerkunst.eu.

 

Volg mij op Instagram :)